Meer informatie over de Workshop zelfsturende teams?
Neem vrijblijvend contact op.

Workshop zelfsturende teams

We zien steeds vaker zelfsturende teams in organisaties. Teams waarbij er geen directe teamleider aan het roer staat, maar waar de leden op eigen verantwoordelijkheid beslissingen nemen en zelfstandig werken aan het bereiken van een gezamenlijk doel. Als manager of leidinggevende treedt je meer op als coach en geef je dienend leiderschap. Je inspireert anderen om zich te blijven ontwikkelen, te verbeteren en om het maximale uit zichzelf te halen. Maar hoe werk je toe naar zelfsturing? En creëer je die werkomgeving? Je leert het tijdens de workshop Zelfsturende Teams.

Op weg naar meer zelfsturing: Waarom?

Zelfsturing heeft in veel gevallen een positief effect op je team. Door de vrijheid om keuzes te maken en door verantwoordelijk zijn voor het resultaat, zijn teamleden meer gemotiveerd het gezamenlijke doel te bereiken. Om samen te werken naar het beste resultaat. Met als gevolg dat zij meer plezier hebben in het werk, minder stress ervaren en beter presteren. Als individu én als team. Bovendien bespaar je met een zelfsturend team weer op extra managementkosten. Ook niet onbelangrijk.

Ervaar de kracht van zelfsturende teams

Je bouwt echter niet zomaar aan een zelfsturend team. Dat vraagt om educatie, training en geduld. Je medewerkers zijn immers niet van de één op de andere dag ondernemend en kunnen direct al die verantwoordelijkheid aan. Tijdens de workshop Zelfsturende Teams nemen we mee in het proces naar meer zelfsturing. Je leert over de voorwaarden voor effectief werken in een zelfsturende context en over de valkuilen en uitdagingen die een transformatie naar meer zelfsturing met zich mee brengt. Beter nog, we laten het je ervaren.

Creëer de voorwaarden voor succes

We reiken je alles aan waarmee je langzaam maar zeker een open cultuur op de werkvloer kunt realiseren. Eentje waarin mensen elkaar vrijuit feedback kunnen geven én ontvangen. Dat is een voorwaarde voor een succesvol zelfsturend team. Daarnaast gaan we in op hoe je je medewerkers betrekt in het proces. Want niet iedereen is in eerste instantie blij met meer verantwoordelijkheid. Door steeds kleine stappen te maken creëer je draagvlak voor de verandering en geef je je team de tijd om rustig te wennen en te ervaren wat het is om te werken in een zelfsturend team.

Inhoud & resultaat van de workshop zelfsturende teams

De workshop Zelfsturende Teams is interactief. Een fijne afwisseling van theoretische concepten met cases uit de praktijk en oefeningen waarmee je het potentieel van zelfsturing voor jouw organisatie kunt ontdekken en ervaren. Ondertussen geven we je feedback en handige tips en trucs waarmee je eventuele obstakels kunt overkomen en de weg vrij kunt maken voor een transformatie naar het werken in zelfsturende context. Na de workshop Zelfsturende Teams ben je in staat om:

  • een werkomgeving te creëren waarin een zelfsturend team floreert
  • taken en verantwoordelijkheden los te laten
  • medewerkers beter te helpen met de uitdagingen en obstakels die zelfsturing met zich mee kan brengen
  • effectief en dienend leiding te geven aan zelfsturende teams

Incompany & op maat

Iedere organisatie is anders. En ieder team ook. Daarom geloven we niet in een standaard aanpak. Maar wel in een op maat gemaakte benadering. Dus we gaan graag met je in gesprek om de inhoud van de workshop Zelfsturende Teams af te stemmen op de wensen en behoeften binnen jouw organisatie. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden en start met het bouwen aan een zelfsturend team!

Meer informatie over de Workshop zelfsturende teams?
Neem vrijblijvend contact op.