Meer informatie over de Workshop Succesvol onderhandelen?
Neem vrijblijvend contact op.

Workshop Succesvol onderhandelen

Bij het runnen van een bedrijf of het leiden van een team onderhandel je veel en vaak. Over de prijs van je producten of diensten in een verkoopgesprek of over salarisverhoging of meer verantwoordelijkheid met één van je werknemers, bijvoorbeeld. Maar doe je dat wel effectief? Behaal je uiteindelijk wel het resultaat wat je wíl behalen? En misschien wel belangrijker nog: zorg je er wel voor dat je de relatie met een klant of medewerker niet beschadigt tijdens de onderhandeling? Antwoorden op die vragen krijg je tijdens de  workshop Onderhandelen.

De gulden middenweg

Door beter te leren onderhandelen als manager of teamleider bouw je aan respect van je medewerkers. Je bent immers beter in staat om conflicten en problemen op te lossen, omdat je de gulden middenweg weet te vinden. Zonder dat één partij ook maar vervelende gevoelens ervaart. Een win-win situatie waarbij iedereen tevreden is met het resultaat. Betere communicatie- onderhandelvaardigheden zorgen daarmee voor draagvlak bij lastige beslissingen en maken je taak als leider dus een stuk gemakkelijker.

Communicatie is key

Het succes van een een stevige onderhandeling hangt vaak af van de communicatie. Non-verbale communicatie speelt daarbij minstens net zo’n grote rol als verbale communicatie. Het gaat er dus niet alleen om wat je zegt, maar ook hoe je die boodschap brengt. Tijdens de workshop Onderhandelen maken we je daarom ook bewust van je eigen houding en laten we zien hoe je diezelfde houding in kunt zetten om aan te sluiten bij verschillende onderhandelingstactieken en overtuigender over te komen.

Gesprekstechnieken die de balans doen doorslaan

Tijdens een onderhandeling zijn er verschillende fasen te onderscheiden. We leren je die te herkennen, zodat je vervolgens in kunt spelen op de volgende stap. Daarvoor gebruik je weer verschillende technieken. Trucjes en vragen die je kunt stellen om het doel van de ander te achterhalen, om de werkelijke onderhandelingsruimte te ontdekken en om te voorkomen dat de onderhandelingen vastlopen. Technieken die de balans subtiel doen doorslaan in jouw voordeel.

Inhoud van de workshop onderhandelen

De workshop Onderhandelen begint met het maken van een effectief plan. Een gedegen voorbereiding waarin je voor jezelf bedenkt wat je wilt bereiken én wat de belangen voor de ander zijn. Het uitgangspunt moet immers zijn om die win-win situatie te creëren. Vervolgens laten we je verschillende onderhandelingsstijlen en -tactieken zien zodat je uit kunt vinden welke het best bij jou past en gaan we oefenen met diverse technieken. De workshop Onderhandelen is interactief; want effectief onderhandelen leer je vooral door te doen.

Tijdens gesprekssimulaties ontdek je hoe je gesprekken kunt structureren en waar jouw sterke en zwakke punten liggen, zodat je vervolgens kunt werken aan die belemmeringen en je persoonlijke effectiviteit in onderhandelingen kunt verhogen. We reiken je alle handvatten waarmee je jouw standpunt vriendelijk en effectief kunt overbrengen. Vol zelfvertrouwen, overtuigend en zonder de relatie te beschadigen. Na de workshop ben je daarom in staat om:

  • gebruik te maken van jouw eigen kracht als onderhandelaar
  • verschillende onderhandelingstechnieken toe te passen
  • overtuigend je standpunt te communiceren, zowel verbaal als non-verbaal
  • een win-win situatie te creëren
  • en een goede relatie met je klant of medewerker te onderhouden

Incompany training

De workshop Onderhandelen wordt op maat gemaakt voor jouw organisatie. Zodat we de inhoud toe kunnen spitsen op jullie specifieke behoeftes en problemen en de beste resultaten kunnen boeken. Geen algemene tips, maar gericht advies waarmee jouw persoonlijke effectiviteit in onderhandelen verhogen. Neem contact met ons op en maak kennis met de kracht van overtuigend onderhandelen.

Meer informatie over de Workshop Succesvol onderhandelen?
Neem vrijblijvend contact op.