Meer informatie over de Workshop kernkwadranten?
Neem vrijblijvend contact op.

Workshop kernkwadranten

Het succes van een project en de groei van je bedrijf hangen grotendeels af van je medewerkers. Van de mensen in je team. Als manager of leidinggevende ben je dus gebaat bij een optimale samenwerking met dat team, maar ook bij goede onderlinge relaties tussen de teamleden. Want een goed functionerende ploeg medewerkers stimuleert het vermogen om creatieve oplossingen te bedenken en door elkaar op ieders sterke punten te benutten levert je team betere resultaten. Met de workshop Kernkwadranten leert je team zichzelf en elkaars kwaliteiten beter kennen: de basis voor een optimale samenwerking.

Ontdek je kernkwaliteiten met de kernkwadraten

Kernkwadranten zijn jouw belangrijkste kwaliteiten. Het zijn de eigenschappen en talenten die je maken tot wie je bent. Bijvoorbeeld dingen als doorzettingsvermogen, behulpzaamheid en zelfverzekerdheid. Inzicht in de eigen kernkwaliteiten en in die van anderen stelt een team in staat om elkaars sterke punten te exploiteren. Iedereen doet graag waar-ie goed in is en dus leidt dat tot minder stress, meer plezier in het werk en een betere algehele teamspirit. Allemaal voorwaarden voor beter teamwork en de betere resultaten die daarmee gepaard gaan.

Benut je volledige potentieel

Je kernkwaliteiten hebben echter ook een keerzijde. Ze brengen valkuilen en uitdagingen met zich mee. Wanneer je doorschiet in je kwaliteit, wordt dat sterke punt juist meer een zwakte. En het projecteren van de eigen kernkwaliteiten op anderen leidt tot onbegrip, teleurstelling of zelfs irritatie. Want wat bij de één een kwaliteit is, is bij de ander juist een uitdaging. Door elkaars kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen te kennen neem je die frictie weg en leg je de basis voor een positiever, hechter team.

Inhoud van de workshop kernkwadranten

Tijdens de workshop Kernkwadranten ga je aan de slag met het ontdekken van je eigen kernkwaliteiten. En die van een ander. Wat waardeer je in jezelf? Wat waardeer je in die collega? En waarin bewonderen zij jou? Samen met je collega’s ga je elkaars kernkwadranten invullen. Op basis van het kernkwadranten model van Daniel Ofman geven we daarbij uitleg en voorbeelden van mogelijke valkuilen, uitdagingen en allergieën. Zodat jullie weten waar jullie goed in zijn – en waar er nog winst te behalen valt.

De workshop Kernkwadranten is interactief. Het zit boordevol inspirerende oefeningen en discussies die leiden tot verrassende ontdekkingen die jullie helpen om een effectiever team te worden. Je krijgt inzicht in het gedrag van collega’s en dat van jezelf en leert hoe je je eigen kernkwadranten in de praktijk optimaal kunt gebruiken. Voor een optimale communicatie met en binnen je team. De workshop Kernkwadranten levert doorgaans het volgende op:

  • een bijzondere kijk op je persoonlijke kernkwaliteiten en gedrag alsmede dat van je teamleden
  • vaardigheden om valkuilen en allergieën om te zetten in iets positiefs
  • het effectief weten in te zetten van kernkwadranten
  • inzicht in de manier waarop je team functioneert en hoe je dat kunt verbeteren
  • en een enorme boost voor de teamspirit

Maak kennis met de mogelijkheden

De workshop Kernkwadranten bij wordt incompany gegeven en op maat gemaakt voor jullie team. Na een telefonische voorbespreking kunnen we de inhoud afstemmen op jullie behoeften en zorgen voor een effectieve workshop. We denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op en maak kennis met de mogelijkheden.

Meer informatie over de Workshop kernkwadranten?
Neem vrijblijvend contact op.