Neem de leiding over je bedrijf!
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Aanvullende informatie
  • Maximaal 8 deelnemers
  • 6 Dagen training voor MKB'ers
  • Startdatum: 18 mei 2021
  • Inclusief Bedrijfsprestatierapport en DISC Scan
  • Inclusief persoonlijke intake

Groeiprogramma Zakelijk Leiderschap

Wat zou er gebeuren als jij drie maanden uit je bedrijf stapt en daarna weer terugkomt? Is je bedrijf gegroeid, is de omzet gestagneerd of ben je misschien zelfs failliet?

Heldere richting, rust in je hoofd
Als ondernemer ben je continu allerlei ballen in de lucht aan het houden. Je bent lekker aan het ondernemen en je omzet groeit gestaag. De keerzijde van je groei is dat jouw agenda (en hoofd) ondertussen steeds voller wordt. Het gevolg is dat je regelmatig het gevoel hebt dat je bedrijf je boven je hoofd groeit. Herkenbaar? Dan ben je niet de enige.

Inhoud programma

De inhoud van het programma ‘Zakelijk Leiderschap’ is gebaseerd op het MKB Canvas ®. Aan de hand van drie focusgebieden en 9 pilaren leer je hoe jij je bedrijf richting een zelfstandig groeiende organisatie kunt bewegen.

Wanneer we met ondernemers sparren, ontdekken we regelmatig dat het fundament van het bedrijf niet klaar is voor groei. Telkens weer zijn de problemen die we tegen komen terug te brengen tot drie grotere thema’s:

  • Het leiderschap is niet klaar voor groei (kern)
  • De organisatie is niet klaar voor groei (blauwe cirkel)
  • De klantreis is niet effectief ingericht waardoor je niet groeit (oranje cirkel)

Zakelijk leiderschap focust zich op het ontwikkelen van een zelfstandig opererende organisatie.

Dag 1: Persoonlijk leiderschap
Veel ondernemers willen graag doorgroeien, maar zijn inmiddels zelf de bottleneck van hun groei geworden. Tijdens werk je je persoonlijke visie uit, krijg je inzicht in de valkuilen en kracht van de primaire gedragsstijl die je hanteert en leer je hoe je effectiever wordt als leider en als ondernemer.

Dag 2: De juiste mensen op de juiste plek (mensen en cultuur)
Mensen zijn de spil van je organisatie. Maar doen de juiste mensen de juiste dingen? En wat is jullie bedrijfscultuur? Op dag 2 van Zakelijk Leiderschap denken we na over het bedrijfsroer. Je denkt na over jullie missie en visie en de cultuur van je organisatie. Ook maak je een concreet actieplan om verbeteringen door te voeren.

Dag 3: Een effectievere organisatie (processen en systemen)
Wanneer je bedrijf groeit is het noodzakelijk om processen in kaart te brengen, waar nodig te verbeteren en te borgen in de organisatie. Deze dag gaan we aan de slag met processen en procedures en die borgen in systemen om zo meer structuur, rust en ritme in het bedrijfsproces te krijgen. Zijn de processen al beschreven en waar liggen ze vast? Zijn er systemen ingericht die het bedrijfsproces ondersteunen? We brengen de primaire bedrijfsprocessen in kaart, creëren helderheid over de uitzondering en maken een praktisch actieplan om de processen in te richten die ontbreken.

Dag 4: Focus op groei (financiën en KPI’s)
In een commerciële organisatie is het noodzakelijk om te sturen op cijfers. Dit doen we volgens het principe ‘hoofd bij de cijfers, hart bij de klant.’ Tijdens deze definieer je je eigen KPI’s en krijg je inzicht in hoe jij je bedrijfsresultaten kunt verbeteren. We creëren inzicht op rendement en resultaten en bouwen een KPI-dashboard om vanuit te sturen.

Dag 5: Een zelfstandig groeiende organisatie (marketing en sales)
Het succes van je organisatie valt of staat met het enthousiasme van je klanten. Tijdens deze dag bespreken we de vier fases van de klantreis, definiëren we de belangrijkste touchpoints en bespreken we op welke vijf cijfers je moet sturen om de organisatie te laten groeien.

Dag 6: Zakelijk leiderschap
Op de laatste dag van dit programma kijken we naar wat er nodig is om een effectievere leider te worden. We kijken terug op de verbeteringen die zijn doorgevoerd en de stappen die zijn gezet. Ook kijken we vooruit naar wat mogelijke vervolgstappen zijn om je bedrijf verder te laten groeien.

Dit levert Zakelijk Leiderschap op:

Je leert nieuwe essentiële vaardigheden op het gebied van management, marketing, verkoop en leiderschap. Je maakt kennis met nieuwe strategieën en processen die je in staat stellen om zakelijke groei te realiseren, ook als jij even niet aanwezig bent op de werkvloer. Je bouwt aan een systeem dat zorgt voor continuïteit in je omzet, financiële rust en meer ondernemersplezier.

Data en locatie

Alle trainingsdagen vinden plaats bij Unieplaza.
Tijden: 10:00 – 16:00
Ontvangst: 09:30
Multatulilaan 12, 4103 NM Culemborg.

18 mei 2021 – Dag 1: Persoonlijk leiderschap
15 juni 2021 – Dag 2: Leiderschap, mensen en cultuur
14 september 2021 – Dag 3: Processen en systemen
5 oktober 2021 – Dag 4: Grip op je cijfers
2 november 2021 – Dag 5: Marketing en sales
30 november 2021 – Dag 6: Zakelijk leiderschap

Er kunnen maximaal 8 ondernemers meedoen per programma.
We starten op 18 mei a.s. De overige data worden ingepland.
Omdat je bedrijf niet verder groeit dan jij zelf bent gegroeid als ondernemer. Als jij je bedrijf naar het volgende niveau wilt brengen is dit één van de beste investeringen die je kunt doen.
De investering om deel te nemen aan dit programma is € 5.950 excl. btw. Dit is inclusief locatiekosten, lunch, dagarrangement en schrijfmaterialen.
Dat is nog niet bekend. Vermoedelijk bij Unieplaza in Culemborg.

Wil jij werken aan een zelfstandig groeiende organisatie?
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.