Commercieel adviseur vinden? Kies voor de top van Nederland. Til jouw sales naar een hoger niveau. Gratis kennismaking.

Commercieel adviseur

Commercieel adviseur nodig?
Wij helpen je om meer klanten te krijgen en je omzet te verhogen.

Wanneer het commercieel succes in je organisatie achterblijft, is het inschakelen van een commercieel adviseur zeer waardevol. Door alle commerciële activiteiten goed tegen het licht te houden, ontstaan namelijk nieuwe inzichten. Een onafhankelijke, commercieel adviseur onderzoekt waarin de oorzaken liggen en denkt vanzelfsprekend ook mee met oplossingen en hoe deze optimaal zijn te implementeren. Zo krijgen jouw marketeers en salesprofessionals de juiste tools in handen om de omzet te laten stijgen en nieuwe klanten aan te trekken. En dat betekent dat jij als DGA, CEO of manager weer focus kunt leggen op de groei en versterking van de onderneming.

Tegen welke problemen loopt jouw organisatie aan?

Komt een van deze problemen jou bekend voor?
– Geen tot weinig omzetgroei
– Omzet is moeilijk te voorspellen
– Afdeling sales haalt de targets niet
– Klanten keren niet terug
– Veel concurrentie op prijs
– Te weinig aanwas van leads en nieuwe klanten
– Veel offertes gaan niet door
– De concurrent snoept steeds meer omzet af
– De huidige markt heeft te weinig potentieel
Met een commercieel adviseur aan je zijde is het mogelijk om het tij te keren. Het uitgangspunt: vind eerst de oorzaak.

Oorzaken van te weinig commercieel succes

Bij te weinig commercieel succes en alle symptomen of gevolgen die daarbij horen, is het waardevol om goed te onderzoeken waar de kern van het probleem zit. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld:

 • Prestaties van het salesteam
 • De marketingstrategie en uitvoer ervan
 • De doelgroep of de markt
 • De diensten en producten
 • De kwaliteit en service

Als DGA, CEO of manager kan het behoorlijk lastig zijn om de echte pijnpunten zelf boven water te krijgen. Immers je zit zo in de materie dat het lastig is om van afstand te zien wat er nodig is. Gelijktijdig zie je ook dat het blussen van brandjes niet leidt tot structurele verbetering. Een frisse en vooral deskundige blik van buitenaf helpt zeker om precies te weten te komen waarin de oorzaak van het probleem ligt. Een ervaren commerciële coach helpt je daarna ook met het structureel verhelpen van het probleem.

Van slimme strategie tot praktische uitvoering
Een goede commercieel adviseur is er natuurlijk niet alleen om problemen boven water te krijgen. Hij is juist ook een probleemoplosser met een strategische blik en een pragmatische houding. MKB-bedrijven zijn immers succesvol door hun wendbaarheid. En een goede adviseur draagt daar aan bij. Dus is het lek boven water en liggen de kansen op tafel? Dan helpt een coach je ook bij het stapsgewijs en doelgericht implementeren van een nieuwe of aangepaste commerciële strategie.

MKB Canvas: dé methode voor meer commercieel succes
De belangrijkste tool voor het bereiken van duurzaam commercieel succes, is het MKB Canvas. Met dit canvas kunnen alle coaches, trainers en adviseurs van Businesscoach Nederland werken. We hebben de methode ontwikkeld op basis van ruim 15 jaar ondernemerschap en het trainen van meer dan 20.000 professionals. Het bevat de onmisbare basiselementen voor het opzetten en laten groeien van een succesvolle onderneming. Want de vraagstukken die CEO’s DGA’s en managers bezighouden, zijn vaak te herleiden naar twee focusgebieden van de onderneming:

 1. Nieuwe klanten verwerven (oranje cirkel)
 2. Kwaliteit borgen (blauwe cirkel)

De kern van succes: goed leiderschap.

Al onze commercieel adviseurs hebben toegang tot de materialen die bij de MKB Canvasmethode horen. Van tools om langetermijndoelen vast te leggen, de klantreis te optimaliseren tot het verbeteren van interne samenwerking en het systematiseren en vastleggen van processen.

Altijd staat de praktische toepasbaarheid centraal. Kennis zetten we samen om in gedragsverandering die bijdraagt aan het doel.

Wil jij:

 • het commercieel succes van jouw organisatie af laten hangen van een plan en niet van toeval?
 • een stevig fundament bouwen onder je salesapparaat?
 • jouw adviseurs, marketeers en verkopers alle tools in handen geven om beter te verkopen?
 • Incidentele opdrachten omzetten in duurzame samenwerkingen?
 • Slim nieuwe markten ontdekken en gaan bewerken?
 • Meer verkopen, omzet en winst behalen?

Neem dan contact op met Businesscoach Nederland. We plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in. Deel je vragen met ons en wij brengen je in contact met de commercieel adviseur die het beste past bij jouw vraagstuk en bij wie jij bent.

Commercieel adviseur vinden? Kies voor de top van Nederland. Til jouw sales naar een hoger niveau. Gratis kennismaking.