Business consulting: kies voor een business consultant van Businesscoach Nederland

Business consulting

Business consulting als katalysator voor bedrijfsmatige groei

Business consulting is het antwoord op bedrijfskundige vragen die leven bij jou als CEO, DGA of manager. Een business consultant ondersteunt en is een sparringpartner voor bedrijfsmatige en persoonlijke groei. Een consultant geeft waardevolle feedback over mogelijke next steps in je organisatie, de marktomgeving en het management. Wil je een een frisse blik op de structuur van je bedrijf, de (internationale) groeiambities of wil je weten welke kansen de huidige markt biedt voor optimalisatie van jouw processen? Businesscoach Nederland heeft de beste business consultants die jouw onderneming naar een next level tillen.

Een business consultant coacht, adviseert en ondersteunt. De business consultants van Businesscoach Nederland zijn onafhankelijke professionals met een bewezen trackrecord op jouw werkniveau en in jouw vakgebied. Zij helpen naar gelang jouw behoefte: zij zijn kort inzetbaar om bijvoorbeeld helderheid te krijgen over een bedrijfskundig vraagstuk, maar zij kunnen ook een bondgenoot zijn die naast je staat voor een langere periode. Vaak begint business consulting met één concrete vraag. Zodra eenmaal duidelijk wat de scherpe blik van een onafhankelijke senior voor potentieel losmaakt, zien we vaak dat het leidt tot een langduriger en meer structurele manier van samenwerken.

Business consulting op niveau

Van veel van onze opdrachtgevers – CEO’s, DGA’s en managers – horen we hoe moeilijk het is om een betrouwbare en kwalitatief goede business consultant te vinden. Het aanbod is omvangrijk en het coachlandschap is niet altijd overzichtelijk. Het is lastig om inzicht te krijgen in de exacte kwaliteiten en toegevoegde waarde van een professional. Vaak kiezen managers iemand uit hun eigen netwerk, omdat het vertrouwd voelt of gewoon dichtbij is. Vaak is dit niet de best mogelijke oplossing.

Met Businesscoach Nederland werk je met de top senior business consultants uit de markt. Wij hebben het coachlandschap zorgvuldig in kaart gebracht. Via een strenge selectie op expertise, betrouwbaarheid en concrete toegevoegde waarde treedt een select gezelschap business consultants toe tot onze organisatie. Jouw voordeel is dat je dus alleen werkt met de top uit de markt. Wellicht ten overvloede: al onze experts werken in 100% vertrouwelijkheid.

Business consulting – professionale maatwerkaanpak

Business consulting is 100% maatwerk. Na je contact met Businesscoach Nederland, brengen wij zorgvuldig je doelen in kaart. Waar heb je behoefte aan? Wil je vooral ondersteuning bij één specifiek vraagstuk of ga je voor een structurele ondersteuning? Vervolgens maken wij een eerste selectie van mogelijke business consultants, waarbij we matchen op seniortiteit, maximale toegevoegde waarde, expertise en locatie. Daarna volgt een eerste contact, waarbij je zelf de consultant kiest die het best aan je vraag kan voldoen én waarbij het gevoel goed is. Want ondanks dat de vraag inhoudelijk is, is het ook belangrijk een match te hebben op persoonlijk niveau. Alleen dan haal je het meeste rendement uit het traject.

Business consulting met experts uit de top van de markt
Onze business consultants draaien in veel gevallen al jaren mee in de top van het bedrijfsleven en weten waar ze over praten. Daarnaast hebben zij zich ontwikkeld in het oplossen van bedrijfsmatige vraagstukken op consultancybasis. Ze zijn gewend snel door te dringen tot de kern van de vraag en jou gericht en pragmatisch te ondersteunen. Ze beschikken bovendien over een uitgebreide skillset aan coachingsvaardigheden die de grootst mogelijke meerwaarde waarborgen. Onze business consultants helpen je een stap vooruit door een duwtje in de rug óf zijn de leider die toekomstscenario’s schetst en de weg voor je vrijmaakt. Net waar de situatie om vraagt.

Business consulting en persoonlijk/professionele groei
Business consulting gaat uit van bedrijfsmatige vragen op het snijvlak van organisatie, marktomgeving en management en vakgebieden als marketing, organisatie en personeelsmanagement. De inzet van een goede business consultant zorgt voor een bredere scope en vergroot strategisch inzicht op meerdere vlakken. Bovendien heeft busines consulting effect op je persoonlijke vaardigheden als manager, DGA en CEO. Niet zelden zorgt een traject met één van onze professionals voor meer zelfvertrouwen, nieuwe focus en steviger leiderschap. Win-win!

Businesscoach Nederland biedt business consulting op de volgende vakgebieden:

  • Businessmodelleren
  • Marketing
  • Finance
  • Human Recources
  • Innovatie
  • Internationalisering

Business consulting: kies voor een business consultant van Businesscoach Nederland