Meer informatie over de Training praktisch leiderschap?
Neem vrijblijvend contact op.

Training praktisch leiderschap

Je team groeit en je komt uren en handen te kort. Het wordt tijd om meer zaken uit te besteden aan andere mensen, zodat jij weer kunt focussen op je belangrijkste prioriteiten. Leer effectief en praktisch leiding geven tijdens de leiderschap-training. Praktisch leiderschap.

“Leadership is the art of getting someone else to do something you want done because he wants to do it” – Dwight Eisenhower

Tweedaags training op open inschrijving

De groei van een organisatie of team is beperkt tot de effectiviteit van de leider. Goed leiderschap is de combinatie van kennis, inzicht en vaardigheden om de kennis en kunde van andere mensen in te zetten voor een gezamenlijk doel. Tijdens de training Praktisch Leiderschap leer je hoe je een effectieve leider wordt. Je leert hoe je jouw droomteam samenstelt, hoe je zaken makkelijker delegeert en hoe je projecten effectiever kunt managen.

Tijdens de training ‘Praktisch leiderschap’ leer je onder andere:

 • Wat de rol van een leider is
 • Hoe je de juiste mensen vindt en houdt
 • Hoe je alle neuzen dezelfde kant op krijgt
 • Hoe je een cultuur creëert die bijdraagt aan het realiseren van doelen
 • Wat de belangrijkste sleutel voor groei is voor iedere organisatie
 • Hoe je in vijf stappen concreet en praktisch zaken delegeert aan je team
 • De drie niveaus van effectief leiderschap
 • Situationeel leiderschap vanuit de vier verschillende leiderschapsstijlen
 • Hoe je effectief projecten aanstuurt
 • Hoe je werkt met een team op afstand (virtueel team)
 • Effectief feedback geven en ontvangen

Hoe is deze leiderschaps-training opgebouwd?

Deze tweedaagse training is opgebouwd uit vier blokken.

Blok 1: De basis van leiderschap

Tijdens het eerste blok kijken we naar wat de basis vormt van effectief leiderschap. Je ontdekt wat de essentiële vaardigheden zijn voor iedere leider en welke leiderschapsstijlen je wanneer inzet.

Blok 2: Structureren voor succes

Stel dat jij het komende halfjaar niet in je bedrijf aanwezig bent en je komt er daarna weer kijken. Is je bedrijf dan vooruit of achteruit gegaan? Bestaat je bedrijf überhaupt nog? Tijdens het tweede blok leer je hoe je je bedrijf zo structureert dat je medewerkers of collega’s-op-afstand zelfstandig kunnen bijdragen aan de opbouw van je bedrijf.

Blok 3: De juiste mensen vinden en houden

Hoe vind je de juiste mensen en hoe zorg je ervoor dat ze gemotiveerd blijven? Hoe creëer je een cultuur die intern zorgt voor eenheid en tegelijkertijd naar buiten toe invulling geeft aan je merkbelofte? Dat is een bepalende factor voor de effectiviteit van je leiderschap. In het derde blok gaan we aan de slag met het uitzetten van de pilaren waar je bedrijfscultuur op steunt. Bovendien ontdek je wat mensen motiveert, zodat ze vanuit zichzelf willen bijdragen aan het realiseren van de juiste doelen.

Blok 4: Effectiever communiceren

Communicatie is in veel organisaties de bottleneck van een effectieve samenwerking. Er wordt dan of te veel, of te weinig, of gewoon niet effectief gecommuniceerd. In het laatste blok van deze tweedaagse training ontdek je wat voor leiders de tien belangrijkste valkuilen zijn op het gebied van communicatie, en leer je effectief feedback te geven aan de mensen met wie je werkt.

Meer informatie over de Training praktisch leiderschap?
Neem vrijblijvend contact op.