Meer informatie over de DISC Training – Interactieve Teambuilding?
Neem vrijblijvend contact op.

DISC Training – Interactieve Teambuilding

Als manager of leidinggevende is het belangrijk dat je je organisatie of team zo goed mogelijk renderen. Zorgen voor een klimaat waarin ieder individu optimaal kan presteren en waarin er een soepele samenwerking bestaat. Tussen én binnen teams. Doorslaggevende factoren voor het succes van een project en van de groei van je bedrijf. Met de DISC training leer om je medewerkers, partners en klanten beter te begrijpen en je hoe je de een omgeving kunt creëren waarin je kunt voldoen aan ieders behoeften. Zodat je bouwt aan vertrouwen en een effectievere samenwerking.

Leer persoonlijkheidsstijlen herkennen

Tijdens de DISC training gaan we uitgebreid aan de slag met het gelijknamige DISC model. De letters staan respectievelijk voor Dominatie, Invloed, Stabiel en Consciëntieus; vier persoonlijkheidsstijlen waarin je mensen doorgaans kunt opdelen. Iedere stijl kent typerende gedragskenmerken. Door je eigen stijl en die van anderen te herkennen kun je je communicatie en gedrag afstemmen op de persoon of personen tegenover je, zodat je je boodschap effectief en overtuigender kunt overbrengen.

Communiceren op de favoriete manier van je medewerkers

Het DISC model geeft je inzicht in het gedrag van de persoonlijkheid van je medewerkers. En daar horen ook bepaalde voorkeursstijlen van communiceren en samenwerken bij. Je krijgt niet alleen meer begrip voor de verscheidenheid van mensen, maar door iedere collega op zijn of haar geprefereerde manier te benaderen ben je vaak ook nog in staat om ze beter te motiveren en optimaal te laten presteren. Want effectieve communicatie is immers de basis van een goede onderlinge samenwerking – en betere prestaties.

Voor leiders én complete teams

De DISC training draagt bij aan je leiderschapsontwikkeling en is uitermate geschikt voor managers en teamleiders die willen werken aan hun persoonlijke effectiviteit als leidinggevende. Maar ook complete teams hebben er baat bij. Zij krijgen namelijk niet alleen inzicht in hun eigen gedrag en persoonlijkheid, maar ook in dat van andere teamleden. Daardoor kennen ze elkaars valkuilen en ontwikkelpunten, wat leidt tot een effectieve communicatie een prettige samenwerking bevordert. Leerzaam bovendien ook nog eens erg leuk als teambuilding activiteit.

Inhoud & resultaat van de training DISC

Tijdens de interactieve DISC training krijg je uitleg over het model en gaan we aan de slag om jouw eigen persoonlijkheidsstijl te ontdekken. Met opdrachten en oefeningen leer je om de theorie in de praktijk te brengen; het herkennen van persoonlijkheidsstijlen bij anderen. Na gesprekssimulaties geven we je concrete tips en feedback waarmee je effectiever leert communiceren met de verschillende stijlen en geven we je handvatten om de DISC methode te implementeren in jouw organisatie. Na de DISC training kun je:

  • je eigen gedrag en in het functioneren van anderen beter begrijpen
  • conflicten makkelijker oplossen of voorkomen
  • effectiever communiceren en betere onderlinge communicatie stimuleren
  • en positiever en prettiger samenwerken
  • je eigen productiviteit en dat van je team verhogen

Ontdek de mogelijkheden

De mogelijkheden van de DISC methode zijn nagenoeg eindeloos. Daarom gaan we graag eerst met je in gesprek om de behoeften van jouw organisatie in kaart te krijgen. Zo kunnen we de inhoud van de DISC training dusdanig vormgeven dat het voldoet aan die behoeften. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, boek een training en faciliteer groei van je organisatie!

Meer informatie over de DISC Training – Interactieve Teambuilding?
Neem vrijblijvend contact op.