Het beste uit jezelf, je medewerkers en bedrijf halen?
Onze MKB-adviseurs helpen je graag verder.

Focusplan

Veel MKB-ondernemers die wij spreken lopen ertegenaan: ze werken hard, maar komen er niet aan toe om de echte problemen in hun bedrijf goed op te lossen. Ze signaleren bijvoorbeeld dat er té veel fouten worden gemaakt, teams niet lekker functioneren, medewerkers werkdruk ervaren, werk blijft liggen en systemen niet werken zoals ze horen te werken. Ze proberen heel bewust zaken te verbeteren, maar de praktijk blijkt weerbarstig.

Herkenbaar? Is het hoog tijd om een aantal zaken in je bedrijf naar een volgend niveau te tillen? Ben je op zoek naar iemand die jou kan ondersteunen om snel dié zaken op te lossen die bedrijfsgroei in de weg staan?

Verhoog je winst, verlaag je uren

Strategische begeleiding naar meetbare verbetering. Praten over verbeteringen, kosten besparen, efficiënter werken en meer tevreden klanten is eenvoudig. Maar daadwerkelijk verbeteringen realiseren in de praktijk is een stuk moeilijker. Het 3 Maanden Focusplan ondersteunt je bij het concreet vertalen van wensen en plannen naar realistische doelen, een passende aanpak en concrete resultaten in de praktijk.

Met behulp van de MKB Scan analyseren we jouw bedrijfsprocessen, bedrijfssystemen en het functioneren van medewerkers binnen jouw bedrijf. Daarnaast kijken we hoe jij jouw rol als ondernemer en bedrijfsleider het beste kunt invullen om de gewenste verbeteringen door te voeren en succesvol te groeien met je bedrijf.

Welke kennis, inzichten en vaardigheden heb je nodig om je bedrijf klaar te maken voor substantiële groei?
Hoe maak jij jezelf als manager in de positieve zin van het woord overbodig in je bedrijf?
Hoe stippel je een realistisch groeipad uit en wat is ervoor nodig om dit groeipad in de praktijk te volgen?
Wat vraagt dit groeipad van mensen? en hoe zorgt je dat bedrijfsprocessen en systemen jouw groeipad ondersteunen?
Hoe maak je van jouw organisatie een winstgevend systeem dat ook succesvol doordraait wanneer jij even niet op de werkvloer aanwezig bent?

Maak je bedrijf zelfstandig draaiend 

Veel ondernemers zijn creatieve allesdoeners. Aanpakkers en harde werkers met een enorme drive om dingen voor elkaar te krijgen. Maar naarmate je onderneming groeit, kun je onmogelijk alles zelf blijven doen. Het is belangrijk dat je leert delegeren, sturen, bijsturen en mensen aanspreken. Tijdens het 3 Maanden Focusplan word je uitgedaagd om in een andere rol te stappen. Je wordt begeleid om de stap te zetten van ‘meewerkend voorman’ naar bedrijfsleider en zo het beste uit jezelf, je medewerkers en je bedrijf te halen.

Dit levert het Focusplan op: 

Zicht op de belangrijkste knelpunten in jouw onderneming
Concrete handvatten om knelpunten op te lossen en te werken aan bedrijfsgroei
In plaats van meewerkend voorman ben je vanaf nu leidinggevende
Een groeigesprek met advies op maat over ‘vervolg groeistappen’
De meest urgente problemen zijn opgelost
Grip op de zaak en rust in je bedrijf én je ondernemerslijf

Informatie aanvragen

Het beste uit jezelf, je medewerkers en bedrijf halen?
Onze MKB-adviseurs helpen je graag verder.